Gyűjtést szervez az Erdélyi Magyar Televízió a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei számára.

Gyűjtést szervez az Erdélyi Magyar Televízió a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei számára.

 
Az ünnepek közeledtével az Erdélyi Magyar Televízió idén is szeretne a gyerekek szívébe egy kis örömet lopni. Ezért jótékonysági akciót szervez a karácsonyi ünnepkörre, és Erdély több nagyvárosában- Marosvásárhely, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Kolozsvár, Székelyudvarhely-   gyűjtést rendez. Az adományok begyűjtésére, az adott települések római katolikus főesperesi hivatalait kérte fel az Erdélyi Magyar Televízió.
A beérkezett adományokat a szovátai Szent József Gyermekvédelmi Központ lakóihoz viszik el a tévé munkatársai.   
Ugyanakkor, a Mikulás előfutáraként, december 4-én Böjthe Csaba ferences rendi szerzetes által vezetett egyik központot is meglátogatják Újfalun, ajándékokkal megrakodva.
Ezeket nagylelkű támogatók segítségével sikerült összegyűjtenie a televíziónak. 
Remélve, hogy nemcsak karácsony közeledtével nyernek  értelmet Gary Chapman mottóként választott szavai: „Amire a legtöbb gyereknek szüksége van az a szeretet.” 
A további felajánlásokat is várják a televízió székhelyén Marosvásárhely, Predeal utca 12 szám alatt, vagy a fent említett városok belvárosi plébániáin. Bővebb információért hívhatják a 0265-266.352-es telefonszámot.
 
Szabó Éva
 
Forrás: Erdély TV
 

 
Komment:
(a komment megértéséhez kérem nézzék meg az Erdély TV linket)
 

Felhívjuk a figyelmet!

Unirii az nem Egyesülés!

 

Mivel kezdjem a jóval vagy a rosszal? Sokszor elhangzik, amikor jó hír és rossz hír is közlendő.


Kezdem a jóval: Az Erdély TV (a TV létrejöttének körülményeire most inkább nem térek ki, mert akkor máris a nagyon rosszal kéne kezdjem), gyűjtést szervez a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára. Jó célért, jó helyre gyűjtenek, ezért javasolni tudjuk mi is a támogatást.

 

Folytatom a rosszal: Az Erdély TV szerint Kolozsváron nincs Főtér. Amikor a butaság párosul a szorgalommal, akkor Nagyváradon a Lacu Rosu utcát Pirostó utcának, a Gala Galactiont pedig Galaction Gálának fordítják. Megszoktuk ezt az RMDSZéknél. De Kolozsváron a Főteret a román Piata Unirii-t Egyesülés terének fordítani magyarra, annyira tükrözi a tudatlanságot, hogy akár Egyesülés piacnak is fordíthatták volna. De még ha a közelben levő Redut házban kimondott Unióról lenne szó, nem nem arról nevezték el a románok a Főteret románul Uniriinek. Nem mindegy, hogy ki mondja és milyen nyelven, hogy Unió Erdéllyel.


Kérem, javítsák ki a hibát! Legyen Erdély fővárosának, Kolozsvárnak a főtere Főtér!

Sok sikert azonban a gyűjtéshez, reméljük sok gyerek arcára fognak boldogságot varázsolni.

 

Sooska

Oldal tetejére
„Az lesz a miénk, amit ki tudunk küzdeni magunknak!” (Kós Károly)